Какъв стъклопакет да избера?

Географското положение на сградата, климата и интензитета на слънчевото греене са от същественно значение, при избора на стъклопакет за да се направи точен подбор на стъклата. Енергийната ефективност се увеличава в зависимост от броя на стъклата в стъклопакета, от вида им, както и на вида на запълване- газ или въздух, който осигурява изолация вътре в кухината между стъклата. Замяната на сухия въздух в стъклопакета с газ най–често Аргон, води до намаляване коефициентът на топлопреминаване с 0,2–0,3W/m²K и подобрява енергийната ефективност на стъклопакета.

 За северни(североизточни, северозападни) изложения се препоръчват нискоемисийно стъкло (ка). Функцията на "ка" стъклото е да пропуска UV лъчите в една посока, т.е навътре. След като предметите в стаята се нагреят те започват да отделят топлина, но стъклото не я пропуска на вън.Нискоемисийното стъкло може да причини претопляне на помещението през лятото, тъй като навлязлата слънчева топлина се задържа ефективно вътре и има опасност от настъпване на парников ефект.

 За източни, западни и южни изложения е желателно да се използва "четирисезонно" - мултифункционално стъкло. Този вид стъкло пази от изгарящите слънчеви лъчи през летния период и възпрепятства излизането на топлината от помещението през зимния период, предлагайки целогодишен конфорт. Използването на този вид стъкла води до избягването на конденз. 

 При остъкляване на места с много посетители водеща е безопасността от нараняване при счупване на стъклото. Използват се  безопасни стъкла - закалено  или  ламинирано( триплексно) стъкло. Закаленото стъкло има 4-5 пъти по-висока якост на огъване от обикновеното. При счупване  се разпада на много на брой малки парчета без режещи ръбове и не може да ви нарани,но не  предпазва от взлом и проникване.  Ламинираното Триплексно стъкло не се разпада при счупване. Неговото предимство е, че  предпазва от нежелано проникване и подобрява звукоизолацията в помещението.

 

ПРЕПОРЪЧАН ПРОДУКТ
 
reiner clear 30x20 pix

Отлични характеристики и елегнтни форми в съчетание с водобранно крило - 8 камери и каса - 82 мм. 

виж повече ...

 

  ДОГРАМА НА ИЗПЛАЩАНЕ
clear 30x20 pix    
  По програмата за енергийна ефективност и бърз стоков кредит към
unicredit bulbank
Одобрение до 30 мин. Сключване на договор на място в офисите на фирма "Алу Коста".

ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА И ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

Пловдив
ул. "Нестор Абаджиев" 57 /бивш завод "Устрем"/
Тел./Факс: +359 32 62 87 90
GSM: +359 898 505 113
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Joomla templates by Joomlashine